İTÜ İnsan ve Toplum Bilimleri

İnsan ve toplum bilimleri öğretim programı, tarih, ahlak felsefesi, sanat felsefesi, siyaset felsefesi ve kuramı, bilim ve teknoloji felsefesi gibi alanlarda geleneksel analiz, teknik ve yaklaşımlarının yanı sıra bu alanda gelişmekte olan yeni yöntemlere ve alternatif yaklaşımlara da gelişimsel bir süreç kapsamında açıktır.

Bölümüzün tarihçesi için tıklayın.
Lisansüstü Programlarımız için tıklayın

Beşeri ve Sosyal Bilimler Kolokyumu II

tarafından Ecehan Aygül Gönül | Şub 19, 2024
Sosyoloji Bölümü olarak, geçtiğimiz yıl da düzenlemiş olduğumuz "Humanities and Social Sciences Colloquium" serisinin ikinci yılında, 2023-2024 Bahar Döneminin ilk konuşmacısı olan Amsterdam Üniversitesi'nden öğretim üyesi Dr. Guido Snel'i ağırladık.

Dr. Guido Snel, "Genocide and Visual History: Preservation of the Visual Legacies of the Srebrenica Genocide" başlıklı konuşmasıyla seminer serimize katılım sağladı. Dr. Snel, Srebrenitsa Soykırımı'na dair dijital arşivler özellikle de görsel miras üzerine bir sunum gerçekleştirdi.

1994-1995 yılları arasında Srebrenitsa'da BM bünyesinde görev yapan Hollanda Barış Gücü mensubu askerlerin deneyim ve tanıklıklarına odaklanan Dr. Snel, fotoğrafların tarihsel kaynak olma potansiyeli, görsel bir arşivin soykırıma ilişkin farklı perspektifler sunması ve bunların diyalog kurmadaki öneminin de altını çizdi. Tarih, hafıza çalışmaları, soykırım çalışmaları ve insan haklarıyla ilgilenenler için ilgi çekici bir konuşma oldu.

Unknown
2024 Colloquium-7