Bölüm Tarihi & Özgörev

•İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümümüz, dünyanın en prestijli teknik üniversitelerindeki Sosyal Bilim bölümleri örnek alınarak 1997 yılında ABET akreditasyon sürecinde kuruldu. 2021 yılında bölümümüzün ismi “Sosyoloji” olarak YÖK tarafından değiştirildi.

•Akademik kadromuz, felsefe, sosyoloji, tarih, siyaset bilimi, kent çalışmaları ve antropoloji gibi alanlarda araştırma ve yayın faaliyetleri yürütmektedir.

•Her yıl yaklaşık iki bin beş yüz öğrenciye, ortalama altmış sınıf açarak, üniversitemizin eğitim faaliyetlerine katkıda bulunmaktadır.

•Sosyoloji Bölümü, insana ve topluma dair her konuda sorgulayıcı bir perspektifle, İTÜ öğrencilerinin analitik düşünce ve iletişim yeteneklerini geliştirerek zenginleştirmeyi amaçlar.